Доставка и Плащания

Начин на плащане: В заявката за поръчка на стока Потребителят указва избрания от него начин на плащане. Плащането става  чрез 1) наложен платеж  - заплащане на поръчката на куриера при доставка на стоката; или авансово – чрез 2) банкова карта – кредитна или дебитна.

1) Наложен платеж:

Наложен платеж – плащане на куриер при доставката с опция ТЕСТ и ПРЕГЛЕД (към цената на доставката ще бъдете таксувани и с такса COD, изискуема от куриерската фирма при плащането на ръка. Таксата е в размер на 0,5% от общата стойност на поръчката Ви, но не по-малко от 0,60 лв.). Освен ако не надвишава сумата от 149.99лв. с което получателят получава безплатна доставка, при отказ получателят заплаща транспорта за връщане.

2) Плащане с кредитна и дебитна карта:

Можете да заплатите със следните карти: MasterCard, MasterCardElectronic, Maestro, Visa, VisaElectron, VPAY. Използвайки кредитната си карта, данните, които предоставяте остават защитени, тъй като информацията е SSL-криптирана. Данни и информация, получена при плащане с кредитни и дебитни карти, не се съхранява от нас.  Плащанията с кредитна или дебитна карта, се извършват съгласно изискванията за плащане с такъв вид средства. Чрез онлайн плащане ии през системите на EPAY, PAYPAL (плащате само цената на доставката, т.е. само стойността на най-евтиния вид доставка на сайта).

 

      При заплащане с карта (кредитна или дебитна):

  • Ще се отвори платежна страница на обслужващата ни банка , където въвеждате данните на Вашата карта
  •  Ако сте регистрирани в схемите за автентикация Verified by VISA или MasterCard SecureCode,  ще се отвори автентикационна страница на Вашата банка Издател, където въвеждате паролата си за автентикация. При успешна транзакция, на екран се визуализира транзакционна бележка, която разпечатвате или запазвате.
  • Моля, обърнете внимание, че вашата V PAY или MasterCard Electronic карта ще се приеме само, ако е регистрирана за участие в схемите за онлайн автентикация Verified by Visa или Master Card Secure Code. 
  • Моля проверете също така, дали Вашата карта е отворена от вашият издател за транзакции в Интернет. 
  • Максималната сума за транзакция е 10 000 лева.

При заплащане с карта следва да се попълнят следните данни:  Данни за картата: номер, дата на валидност, 3-цифрен код за сигурност, име на картодържателя 

При необходимост от връщане на платена с карта сума за закупените от Вас артикули, връщането на тази сума ще бъде направено чрез картова операция и сумата на транзакцията  ще бъде възстановена - обратно по същата картова сметка на потребителя в максимален срок от 14 работни дни от получаване на стоката заедно с попълнен формуляр за връщане.

Транзакционната валута при плащане с карта е Български лев (ЛВ).  В случай, че на сайта са посочени  цени в друга валутa , освен Български лев, те са само за информативни цели и могат да не са съвсем еднакви с начислената по Вашата карта сума в същата валута. 

За да Ви предпазим от злоупотреба при плащане с Вашата Visa или MasterCard карта, ние прилагаме най-добрите практики, препоръчани от международните картови организации:

-   Сигурността при въвеждане и пренос на картовите данни се осигурява чрез използване на SSLпротокол за криптиране на връзката между нашия сървър и платежната страница на обслужващата ни банка

-    Автентичността на Вашата карта се проверява чрез въвеждането на код за сигурност (CVV2)

-    В допълнение, за идентифицирането Ви като картодържател, платежният сървър за електронна търговия на обслужващата ни банка поддържа схемите за автентикация на международните картови организации - Verified byVISA и MasterCard SecureCode, в случай, че сте регистрирани да ги използвате.

С извършване на поръчката Потребителят потвърждава, че кредитната/дебитната карта, която се използва, е лично негова, или че е бил изрично упълномощен от собственика на кредитната/дебитната карта, за да я използва. Всички притежатели на кредитни/дебитни карти са обект на проверки за потвърждаване и разрешение от издателя на картата. Ако при отказ на издателят на съответната карта отказва да одобри плащането на Дружеството, „Тикни груп“ ЕООД няма да носи отговорност за забавяне или неизпълнение на доставката.

Всички цени на Стоки в сайта включват опаковане. Транспортните разходи се начисляват и заплащат отделно, съгласно описаното в раздел „Доставка“. В случай, че адресът за доставка е извън територията на РБългария, Потребителят следва да заплати всички митнически и др. такси, свързани с износа, в случай че има такива.

Ваучери и намаления, чрез използване на промоционален код :
По време на промоции и специални кампании в онлайн магазинът, всеки Потребител има право да ползва ваучер или промоционален код, предоставен от "Тикни груп" ЕООД. Валидността на всеки ваучер или промоционален код е ограничена и валидна само за изрично посочения срок или промоция. След изтичането на този срок, ваучерът или промоционален код автоматично става невалиден, без да се налага това да  бъде изрично упоменавано.

 

Доставка

Заявените и потвърдени поръчки се обработват, предават на куриер и доставят до Потребителя  до три работни дни от деня на потвърждаването им. Потребителят следва да приеме всяко възможно удължаване на времето за доставка, което се дължи на забавяне поради непредвидени обстоятелства извън контрола на Дружеството, в съотв. с предвиденото в съответните разпоредби на Закона за защита на потребителя. Поръчаната стока се доставя в подходяща  за вида й опаковка.

 В случай,че потребителят не бъде намерен на адреса, посочен в заявката и съответният куриер не може да осъществи доставката според графика, на вратата на доставка се оставя известие с телефон на куриера, с който Потребителят следва да се свърже в рамките на три работни дни или се следват правилата на уведомяване на съответната куриерска фирма. За повече информация, моля посетете сайта на Еконт : http://www.econt.com.  При липса на комуникация и невъзможност да се връчи пратката, договорът за онлайн продажба се прекратява автоматично и стоката се връща на Дружеството. Стойността на доставката не е включена в цената на стоката и възлиза на:

- 3.90 (три и деветдесет) лева – експресна доставка  в рамките на 1 до 3 дни. Доставката за гр. София и повечето населени места се извършва на следващия работен ден, а за по-малките населени места в рамките на до 5 работни дни. 

В случай че, Потребителя желае пренасочване на пратката на друг адрес, той следва да заплати допълнителната услуга. При пренасочване на пратката към друг адрес поради предоставен от Потребителя грешен или непълен адрес, допълнителната услуга отново се заплаща.

1.След направата на поръчка в сайта, ще получите потвърждение по имейл, че е приета успешно

2. Обаждане по телефон за потвърждение за поръчка ,ще получите само ако сте нов клиент или сте поръчали без регистрация. Във всички останали случаи поръчката директно ще Ви бъде изпратена, без да получите обаждане от нас.

3. Времето за доставка е от 1 до 3 дни в зависимост от населеното място. НЕ извършваме доставката в неделя и през официалните празници.

4. Доставката се извършва до посечен от вас адрес или до офис на куриерските фирми Еконт или Спиди.

 

Доставка до чужбина:

Ако искате да поръчате от чужбина ,може да видите държавите, до които изпращаме в сайтовете на куриерите с които работим. Експресните услуги се извършват от куриерска фирма DCL или UPS-EXPRESS, а икономичните услуги с Български пощи.

Рискът от загуба или повреда на стоката преминават върху Потребителя в момента, в който Потребителят или посочено от него трето лице, различно от куриера, приеме Стоката.